Even voorstellen……….

 

De nieuwe naam achter Pipadori honden-uitlaatservice wordt Guido, ik ben 49 jaar en woon samen met Carla en onze golden retriever Tess in Zeewolde.

Misschien dat sommigen mij herkennen als het gezicht van de Formido, Multimate, OKEES en de Hubo bouwmarkt, hier heb ik 20 jaar de mensen in Zeewolde bediend en geholpen bij al hun klussen. Aan al het goede zit een begin zo ook bij mij.

Sinds 2004 heb ik al honden thuis en vanaf 2009 ben ik bezig gegaan met het opleiden van Tess als apporterende jachthond, dit houdt in dat zij na het schot door de jager het wild op commando moet ophalen en netjes afgeven. Met haar heb ik goede resultaten gehaald, maar wat nog belangrijker was is het samenspel tussen hond en eigenaar. Helaas werd bij Tess al op jonge leeftijd spondylose geconstateerd waardoor ik genoodzaakt was om de passie van het werken met mijn hond even in de koelkast te plaatsen.

Niet getreurd, al gauw werd mij gevraagd om hulp te bieden bij de diverse trainingen die werden georganiseerd voor elke leeftijdsgroep. En ik bleek een soort talent ervoor te hebben om zowel de hond als de begeleider op een goede manier op een hoger niveau te brengen. Ook geloof ik heilig in een positieve wijze van trainen en begeleiden, want het is LEUK om met je hond te werken en op pad te zijn.

Van het een komt het ander, dus inmiddels ben ik enkele diploma’s rijker en hoop ik zowel het diploma kynologisch instructeur en het diploma honden-uitlaatservice begin 2019 af te ronden.

Marianne heeft het afgelopen jaar iets goeds opgebouwd. En ik weet zeker dat ik als begeleider en trainer haar werk kan continueren en een verschil kan maken in de hondenwereld en daarom is deze misschien verrassende stap naar de hondenuitlaat voor mij een logische. Met dezelfde passie , liefde, positiviteit en ambitie zorg ik ervoor dat uw hond(en) verantwoord, veilig en goed worden begeleid tijdens hun uitlaat.

 

Hele grote hondengroet

Guido

Marianne heeft de afgelopen jaren haar best gedaan om een succesvolle honden-uitlaat service op te zetten, dit wil ik graag voortzetten. Daarom ook laat ik haar graag nog  even aan het woord:

“Ik, Marianne Schoute, ben opgegroeid in Hoorn, waar ik van kinds af aan altijd al bezig was met dieren, insecten, reptielen en eigenlijk alles wat leeft en ademt. Tot grote blijdschap van mijn ouders kwam ik dan ook altijd wel met iets thuis. Slakken n m’n jaszakken (die later door de gang kropen;-) Vlinders in een emmertje, en was er een dier gewond dan werd deze tot ‘t uiterste verzorgt. Zieke egels (vol vlooien ;al doende leert men 😉 ) Verzwakte vogels, katten en honden ,en zelfs een vleermuis…niks is te gek…Later verhuisden we naar Weesp, naar onze bijzondere woonplek; Woonark Nooitgedacht, gelegen aan de Vecht, midden tussen de weilanden. Verse melk halen bij de boer in zo’n ouderwets melkkannetje, lopend tussen de koeien en paarden door,  slootje springen en kikkers vangen. Ik heb het zelfs gepresteerd 3 dagen lang water over een dood kikkertje te gooien; misschien ging hij t weer doen?!

Later ging ik steeds na schooltijd naar diverse buren die honden hadden zodat ik deze uit kon laten.  Op mijn favoriete adres hadden ze 2 Ierse Setters en een geit genaamd Grasje…Ook heb ik eens een vis gevangen in de Vecht, maar moest toen heel hard huilen omdat het haakje in z’n bek zat…dat vond ik zo zielig!

In de jaren erna, heb ik zelf altijd katten gehad , die ik uit asiels haalde, met de vraag; de meest moeilijk te plaatsen graag, degene die er het langst zit en maar niet aan een baasje komt. En die nam ik mee ongeacht hoe wie wat waar…. Zo hebben er velen een fijn huis gekregen…

Sinds een aantal jaren ben ik gelukkige eigenaar van 2 geweldige honden met een heel eigen geschiedenis. Ik heb hun gered en zij mij ! Het zijn buitenlanders met nogal een rugzak en het had heel wat voeten in aarde om ze vertrouwen te geven en weer gelukkig te kunnen worden. Maar met veel tijd , geduld kennis en liefde zijn we nu een fijn roedeltje bij elkaar!

LOGISCH dus dat ik nu eindelijk de overstap heb gemaakt om van mijn Tweede Natuur, mijn werk te maken!

En om dit verantwoordt te kunnen doen heb ik diverse opleidingen en cursussen gedaan, vele lezingen bezocht en een kast vol boeken doorgewerkt. Tevens profiteer ik van mijn ervaring bij de Dierenambulance.  Immers;  ik zou mijn dieren nooit zomaar bij iemand achterlaten/meegeven…  Dat moet voor u vertrouwd zijn en verantwoord en leuk voor uw geliefde dier(en)!